De assistente ( Sari, Karin of Noury) staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
Herhaalrecepten: Het is NIET de bedoeling dat u de assistente belt voor het aanvragen van herhaalrecepten. Beter kunt u de etiketjes van de doosjes inleveren in het bakje, dat hangt in de hal van de praktijk of via deze website (zie link rechts bovenin), ook kunt u de herhaalrecepten lijn inspreken, of bestellen via de mail.
Verwijsbrieven : Voor het ophalen van verwijsbrieven verzoeken wij u dit te doen aan het einde van de middag tussen 16 en 17 uur!
Binnenloop; Wij verzoeken u om niet zomaar binnen te lopen in de praktijk tussen 11,30 en 13,30 uur. Als u een afspraak heeft, kunt u uiteraard plaatsnemen in de wachtkamer.
Verder kunt u bij de assistente oa. terecht voor:
- Het meten van de bloeddruk
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- suiker- cholesterol- en Hb-controle
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- verstrekken van informatiefolders
- allerlei injecties
- allergietesten
- compressief zwachtelen en aanmeten steunkousen
- audiometrie
Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 10 uur, en in de middag van 13-14 uur.
Onze praktijk heeft een SOH (spreekuurondersteuner huisarts). Zij kan het spreekuur van de huisarts ontlasten en mag zelfstandig veelvoorkomende klachten afhandelen. Daarmee zorgt de SOH ervoor dat de huisarts meer tijd voor complexere problematiek. Karin heeft op maandag en donderdagmiddag spreekuur.
Onze praktijk heeft een POH somatiek, die tevens gediplomeerd praktijkverpleegkundige is: Dana van Bloois, per januari 2018 afgestudeerd hiervoor.
De POH/VP heeft een speciale opleiding genoten en screent bepaalde leeftijdsgroepen in onze praktijk op risico’s mbt hartvaatziekten (CVRM), Diabetes Mellitus, COPD (chronische bronchitis en emfyseem, vh CARA)en de ouderenzorg. tevens zal zij 24uurs bloeddruk meten.
Stoppen met roken is een speciale aanpak, die in haar handen een grote kans van slagen heeft! soms zal de huisarts als ondersteuning medicijnen voorschrijven, die de zin in roken tegengaan.
De sociale visites bij ouderen horen tot de mogelijkheden en zullen in de door haar verricht worden om de problemen met medicatie en zelfzorg thuis in kaart te brengen.
Tenslotte werken er bij huisarts Broekman 2 parttime POH GGZ medewerkers, oftewel eerste lijns psychologen, nl Jojanneke op de maandag, Elize op de vrijdag. Zij helpen u graag bij eenvoudige psychische klachten, relatieproblemen, angst- en stemmingsklachten en burn out, maar ook bij ingewikkelde problemen of trauma’s uit het verleden. Soms kan een gesprek een aanzet zijn voor verdere verwijzing en hulp maar het kan ook een opluchting zijn en binnen een paar gesprekken opgelost worden. Voor een afspraak belt u vrijblijvend met de assistente of komt u langs bij de balie. behandelingen vallen onder 1e lijns huisartsenzorg en zijn dus kosteloos.